Pr. Iosif Trifa – Mai lânga Domnul meu

Cartea aceasta iese ca o chemare a sufletelor sa se apropie de Domnul si Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Cartea aceasta vrea sa arate oamenilor ce dar si ce putere sufleteasca primesc cei ce se apropie de Domnul. Poporul nostru nu cunoaste îndeajuns pe Iisus Mântuitorul. Nu cunoaste darul si puterea ce o revarsa Domnul Iisus asupra celor ce se apropie de El cu credinta tare. Viata cea crestineasca îsi are si ea o masura a ei, un „metru“ al ei. Masura e aceasta: „Cât de aproape esti tu de Iisus Mântuitorul?“ De la „distanta“ aceasta atârna puterea vietii noastre crestinesti, pentru ca izvorul puterii noastre de crestini este Iisus Mântuitorul si Jertfa Lui cea Sfânta. Poporul nostru e prea departe de acest izvor, de aceea viata noastra e asa de saraca în fapte de putere crestineasca. Pacatosii trebuie adusi la Mântuitorul, trebuie apropiati de Mântuitorul, pentru ca numai atunci capata dar si putere sa iasa din rautati.

Cartea aceasta iese si ca recunostinta unui suflet pe care Domnul l-a atras la El din caile pierzarii. Ea pleaca în lume sa spuna ce odihna, ce pace, ce bucurie, ce fericire dulce si scumpa da Domnul celor ce se apropie de El si traiesc o viata cu El.

Cartea aceasta iese de sub tipar a patra oara; un semn bun ca a patruns în suflete. Domnul sa binecuvânteze cu dar si binecuvântare de sus pe cei ce o vor citi si o vor raspândi, ajutând cu ea sufletele sa se apropie de Scumpul nostru Mântuitor.

Sibiu, la 1 iulie 1937
Preot IOSIF TRIFA

Leave a Reply