Pr. Iosif Trifa – Oglinda inimii omului

O carte tiparita cu slove vechi (chirilice) a umblat odinioara între crestinii nostri. Era întitulata Oglinda inimii omului celui dinlauntru. Era o traducere din slavoneste, facuta de un calugar cu numele Macarie. Calugarul Macarie spunea ca Oglinda aceasta ar fi scrisa de un calugar rus. Adevarul însa este ca aceasta carte a fost scrisa în Franta de un anume I. Gossner, în spiritul Bisericii Romano-Catolice, înainte
de anul 1820. Traducerea slavoneasca n-a facut decât unele mici schimbari.

Cartea de fata nu e o traducere a cartii franceze, nici o tiparire din nou a traducerilor ei. Eu am prelucrat aceasta carte si am prefacut-o cu totul din nou, punând în ea prisosul meu sufletesc. Mai mult de jumatate din ea are un mers diferit de cum e cartea franceza si traducerile ei. Asa cum se prezinta Oglinda aceasta, este o carte cu totul noua si originala.

Despre folosul si placerea cu care se citeste aceasta carte marturiseste si faptul ca, în decurs de câtiva ani, s-a tiparit în 35 de mii de exemplare.

Domnul sa binecuvânteze cu dar de mântuire sufleteasca pe cei care o vor citi si pe cei care o vor raspândi, cautând sa pescuiasca cu ea suflete din adâncul faradelegilor.

Sibiu, la 1 mai 1936
Preot IOSIF TRIFA,
redactorul foii «Isus Biruitorul»

Leave a Reply