Pr. Iosif Trifa – Căutaţi la păsările cerului

Poporul nostru plugar este un mare iubitor de natura. Iubeste codrul, câmpia, apele, lumina etc. Dar duhovniceste cunoaste prea putin aceasta biserica mareata a lui Dumnezeu. Caci si natura este o mareata biserica a lui Dumnezeu. Eu, de câte ori intru în padure, am fiorul intrarii în biserica; într-o mareata biserica unde pasarile fac „slujba” de neîncetata slava lui Dumnezeu. Si unde se pot auzi predici tot atât de minunate ca si cele din Cazanie.

Carticica de fata cuprinde o astfel de predica. Cuprinde predica cu pasarile cerului, pe care ne-a lasat-o Mântuitorul. În directia aceasta, avem si o carte mai mare: „Predici pe urma plugului”, ce va iesi când Domnul ne va da dar si putere sa o putem scrie. Prin tipografia Oastei, trimitem si aceasta carticica la fronturile Oastei, sa faca slujba bine-placuta lui Dumnezeu.

Sibiu, la 1 iulie 1936
IOSIF TRIFA, preot


„Cautati la pasarile cerului ca nici seamana, nici secera, nici aduna în jitnite, si Tatal Ceresc le hraneste pe dânsele. Oare nu sunteti voi cu mult mai de pret decât ele?” (Mt. 6, 26)

Aceste cuvinte le-a spus Domnul si Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Ce cuvinte scumpe sunt acestea! Ce predica minunata este aceasta! O predica pe care o putem vedea pe tot locul si în toata vremea. Pasarile ne predica într-o limba minunata. Un an de zile am stat bolnav într-un sanatoriu unde era si o lume a pasarilor (sanatoriul din Geoagiu). Acolo, în lumea pasarilor si a suferintelor, am vazut mai de-aproape cât de adevarate sunt cuvintele de mai sus ale Mântuitorului.

Pasarile cerului ne sunt predica vie în multe privinte. Întâi, ele ne predica despre cum grijeste Tatal Ceresc de ele. Nici un fel de pasare nu strânge mâncare si totusi ele îsi au zilnic hrana lor atât vara, cât si iarna. Tatal Ceresc se îngrijeste si iarna de hrana lor; si înca într-un chip minunat.

Leave a Reply