Traian Dorz: Dreptarul învățăturii sănătoase

Scurte culegeri de temelie despre adevarurile dreptei credinte:

  • din Sfânta Scriptura
  • din Sfintii Parinti
  • si din Îndrumarile Parintelui Iosif Trifa, profetul vremilor noastre, om trimis de Dumnezeu neamului si Bisericii noastre, initiatorul Lucrarii profetice Oastea Domnului.

Culegere si îngrijire de Traian DORZ

Dreptarul învataturilor sanatoase, pe care le-ai auzit de la mine, tine-l cu credinta si dragostea care este în Hristos Iisus(II Tim. 1, 13).

De ce sunt atâtea credinte gresite azi în lume? Pentru ca sunt tot atâtea învataturi gresite si atâtia învatatori gresiti! De ce sunt atâtea neîntelegeri între frati? Pentru ca cei mai multi nu cunosc si nu tin dreapta învatatura, cea sanatoasa, lasata noua de Domnul si Mântuitorul nostru Iisus Hristos, apoi transmisa prin Sfintii Sai Apostoli si prin urmasii acestora – parintii si înaintasii nostri în dreapta credinta… Si, daca nu cunosc dreptarul acestei învataturi bune, fie ca se lasa amagiti de învataturi straine, care îi ispitesc si îi atrag, fie ca din nestiinta rastalmacesc Scripturile învatând apoi rau, spre pierzarea lor si a celor ce-i asculta. Iata, asadar, de ce mare pret este ca fiecare dintre noi sa cunoastem adevarata învatatura a Sfintei Evanghelii, nu numai pentru a ne îndruma bine pe noi si pe altii potrivit ei, ci si pentru a ne feri de cei care vin spre noi cu o învatatura deosebita, care atrage dupa ea si credintele pierzatoare.

Leave a Reply